Modette

VIDEO - HUR JAG REDIGERAR
Den här före och efter bilden kommer du lära dig att redigera 
 
 
 
Det är lätt och väldigt basic redigering men ger endå stor skillnad. Eftersom detta är min första korta redigeringsvideo så är det svårt att veta vart man ska börja, men vi början från start helt enkelt! 

Jag använder lightroom i datorn men för att göra det smidigt för er så har jag laddat ner Ligtroom appen till mobilen !( finns på AppStore )

När du öppnar bilden i lightroom så börjar du att trycka där det står LJUS. Kolla på filmen för att se hur mycket jag drar i kontrast , skuggor , exponering..

Nummer 2 : efter ljus så trycker du på FÄRG.
Drar lite i den gula tonen på temperatur.

Sen trycker du där det står BL : där kommer alla färgerna upp. Har du ex blont hår och vill få bort det gula tonerna, så trycker du helt enkelt på den gula färgen och drar ner mättnaden mycket eller helt och hållet.Då ser ditt hår kallt ut.
Jag kommer byta mot de olika färgerna blå, orange och gul mycket. Det är där de stora skillnaderna blir( kolla filmen ) testa dig fram men prova även att göra exakt likandant som mig första gången.
Så har du ex ett blått plagg som Johanna har och vill att det ska ”poppa” så drar du de spakarna på den BLÅ färgen .
Tryck på färgen ORANGE och dra i spakarna för kanske ljusa eller mörka ner hyn. 
 
När bilden är färdig och du vill spara den så trycker du på pilen uppe i högra hörnet på appen och sen -> Spara i kamerarullen 

Många skriver och kan inte svara alla så de frågorna jag får mest tar jag upp i en LIVE/story på instagram i morgon eftermiddag/kväll.
 
 
Om ni gillar att jag skriver hur jag redigerar får ni säga det, annars kanske jag kan prata i videon nästa gång? men detta var ett litet prov och om det är uppskattat så kommer jag utveckla det ! :) 
 
Antonija

Ääääälskar! Väntat så länge på detta! <3

Olivia

Otroligt bra inlägg och video. Helt ärligt trodde jag inte att det skulle bli så stor skillnad men det blev de!! Jag kommer att ha stor nytta av det här :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress